Znak evropske dediščine tudi za projekt Cistercijanske krajine povezujejo Evropo

Ministrstvo za kulturo, 11. april ― Evropska komisija je danes objavila imena novih spomeniških območij z Znakom evropske dediščine. Dodeljen je tudi projektu Cistercijanske krajine povezujejo Evropo, ki združuje 17 monumentalnih cistercijanskih samostanov v šestih različnih evropskih državah, in sicer v Sloveniji, Nemčiji, Franciji, Avstriji, na Poljskem in Češkem.

Javni poziv za izbor kulturnih projektov mednarodnega sodelovanja

Ministrstvo za kulturo, 5. april ― Ministrstvo za kulturo je objavilo Javni poziv za izbor kulturnih projektov mednarodnega sodelovanja na področju vizualnih umetnosti, intermedijskih umetnosti in oblikovanja, ki jih bo v obdobju od januarja do junija 2024 sofinancirala Republika Slovenija iz proračuna, namenjenega za kulturo (JCP-MED-VIZ-POM-2024). Rok za prijavo je do do porabe sredstev oziroma najdlje do 30. junija 2024.

Razpisne priložnosti (marec 2024)

Asociacija, 29. marec ― Za vas vsak mesec zberemo nekaj razpisnih priložnosti s področja kulture za samozaposlene v kulturi ter druge delavce in delavke na tem področju. Na spodnjem seznamu si lahko ogledate vrsto domačih in tujih priložnosti za razvoj na posamičnih področjih kulture. Domači razpisi Ministrstvo za kulturo je objavilo javni razpis za dodelitev delovnih štipendij, ki jih … Preberi več o Razpisne priložnosti (marec 2024)

Javni razpis za dodelitev delovnih štipendij

Ministrstvo za kulturo, 29. marec ― Ministrstvo za kulturo je objavilo prenovljen in razširjen razpis za Delovne štipendije za samozaposlene v kulturi, s katerim samozaposlenim v kulturi namenja več kot pol milijona evrov. Razpisanih je skupno 70 štipendij na šestih različnih umetniških področjih (glasba, vizualne, uprizoritvene in intermedijske umetnosti, knjiga, film ter avdiovizualna kultura).

Odziv Asociacije na predlog NPK: Dober dokument s skromno podporo

Asociacija, 29. marec ― V društvu smo pretekli mesec intenzivno pripravljali naš odziv na predlog Resolucije o nacionalnem programu za kulturo 2024–2031 in Akcijski načrt 2024–2027 za Resolucijo o nacionalnem programu za kulturo 2024–2031. Izvedli smo širok krog usklajevanja našega odziva z člani Asociacije kot z drugimi deležniki, tiskovno konferenco na temo stanja nevladne kulture in se večkrat sestali … Preberi več o Odziv Asociacije na predlog NPK: Dober dokument s skromno podporo

Prenovimo bivanje! – Stičišče Kajža

Asociacija, 29. marec ― V kulturosferi začenjamo novo rubriko predstavitve zanimivih novih nevladnih kolektivov na področju kulture, ki so v zadnjih letih vzniknili na naših tleh. Tokrat predstavljamo Kajžo, kjer se opisujejo kot stičišče za prenovo in trajnostne oblike bivanja. So predvsem platforma, v kateri se povezujejo strokovnjaki in navdušenci nad arhitekturno prenovo, mojstri obrtnike, inovativni tehnologi, varuhi dediščine … Preberi več o Prenovimo bivanje! – Stičišče Kajža
še novic